کافئین

کافئین

کافئین یک آلکالوئید متیل گزانتین (methylxanthine alkaloid) طبیعی بوده و دارای خواص مولکولی متعدد و مفیدی در درماتولوژی است.

این ماده نه تنها به رفع خستگی ذهن کمک می‌کند، بلکه پوست را تقویت و انرژی می‌بخشد. با افزایش گردش خون به درخشندگی پوست و سلامت بیشتر آن کمک می‌کند. دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است. در دسترس بودن و مصرف گسترده روزانه کافئین منجر به مطالعات متعددی برای بررسی اثرات آن در سلامتی، از جمله بیماری قلبی عروقی، سرطان‌ها، بیماری‌های عصبی، متابولیک و کبدی شده است.
علاوه بر موارد فوق نقش آن به عنوان یک آنتی‌اکسیدان و ماده مغذی در محصولات آرایشی و بهداشتی، مراقبت و نیز درمان مشکلات پوست و مو نیز بررسی شده و مقالات زیادی در این خصوص موجود می‌باشد.
عمدتاً خواص کافئین از خاصیت آنتی‌اکسیدانی ناشی شده و باعث بهبود عملکرد لایه اپیدرمی به واسطه مبارزه با رادیکال‌های آزاد می‌گردد. مطالعات نشان می‌دهد که این ماده در شرایط  in vivo و in vitro از کراتینوسیت‌ها در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت می‌کند.

کافئین

کافئین و مراقبت از مو

در گزارش‌های مختلف تأثیرش بر رشد مو ارائه گردیده است. این ویژگی در نتیجه تأثیر مستقیم کافئین بر روی هورمون “DHT” می‌باشد. DHT یا هورمون جنسی مردانه دی‌هیدروتستوسترون می‌تواند بر روی فولیکول‌های مو تأثیر گذاشته و در چرخه رشد مو اختلال ایجاد کند. این هورمون با جلوگیری از رسیدن ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و مواد مغذی به فولیکول‌ها باعث کاهش رشد، کوتاه شدن، نیز ریزش مو و جلوگیری از رشد مجدد آن می‌گردد.

به طور کلی نتایج به‌دست‌آمده تا کنون نشان داده‌اند که درمان‌های حاوی کافئین برای ریزش مو می‌توانند به اندازه درمان‌های مبتنی بر دارو موثر باشند. در نتیجه استفاده از محصولات حاوی این ماده در رشد مو مؤثر می‌باشد.

در شامپو، ماسک، سرم مو ضد وز و درخشان کننده و سرم مو اسنتا از کافئین استفاده شده است.

کافئین و مراقبت از پوست

بیدار کردن پوست اصطلاحی متداول برای نقش کافئین در مراقبت از پوست است. این ترکیب در محصولات مراقبت از پوست مانند سرم، کرم و لوسیون‌ها به کاهش چروک و خطوط ریز، شفافیت پوست، کاهش پف، و افزایش گردش خون در سطح پوست کمک می‌کند. دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی است و از پوست در برابر آسیب‌های محیطی، اشعه ماوراءبنفش و حتی سرطان محافظت می‌کند. در دراز مدت آسیب‌های محیطی باعث کاهش تولید کلاژن و نمایان شدن آثار افزایش سن می‌شوند. این ماده با کاهش تاثیر آسیب‌های محیطی به دلیل مبارزه با رادیکال‌های آزاد به کاهش این علائم و داشتن پوستی شاداب و جوان کمک می‌کند.

کافئین و پوست صورت

کافئین علاوه بر خاصیت آنتی‌اکسیدانی و محافظت از پوست در برابر رادیکال‌های آزاد، به تولید کلاژن و افزایش الاستیسیته پوست کمک می‌کند. علاوه بر این به کاهش التهاب، قرمزی و لک‌های پوستی و صاف‌تر شدن پوست نیز کمک می‌کند.

کافئین و دور چشم

پوست دور چشم بسیار حساس می‌باشد و به نسبت قسمت‌های دیگر پوست فاقد غدد چربی و کلاژن است. از این‌رو بیشتر مستعد چروک و دهیدارته شدن است. به عوامل مختلفی مانند تغذیه، نور، خستگی و بی‌خوابی واکنش سریع نشان می‌دهد و دچار پف و تیرگی می‌گردد.

تیرگی دور چشم به دلائل مختلف رخ می‌دهد اما از شایع‌ترین آنها می‌توان از موارد زیر نام برد:

  1. شکنندگی مویرگ‌ها ونشت هموگلوبین به پوست اطراف چشم. با تجزیه هموگلوبین و تجمع بقایای حاوی رنگدانه در درم و اپیدرم تیرگی اطراف چشم ایجاد می‌شود.
  2. گردش خون ضعیف و کاهش اکسیژن‌رسانی که منجر به ظاهر تیره می‌شود.

امروزه روش‌های مختلفی برای بهبود سیاهی، رفع چروک و پف چشم وجود دارد. بر اساس تحقیقات ترکیبات حاوی کافئین به کاهش این علائم کمک می‌کنند. البته خاصیت درمانی و دائمی ندارند. این اثر مادامی که از محصول حاوی کافئین استفاده می‌شود باقی می‌ماند.

کافئین از طریق حذف رسوبات چربی و مایعات به کاهش پف چشم کمک می‌کند.

در  کرم دور چشم اسنتا کافئین استفاده شده است.

کافئین و بدن

کافئین در درمان سلولیت‌ها تا حدودی تأثیر دارد. در اصل درمان نمی‌کند اما با افزایش جریان خون و کاهش آب درون سلولی حجم و ظاهر سلولیت‌ها کاهش پیدا می‌کند.

References
  1. “Caffeine and Its Pharmacological Benefits in the Management of Androgenetic Alopecia: A Review”
  2. “Caffeine Promotes Ultraviolet B-induced Apoptosis in Human Keratinocytes without Complete DNA Repair”
  3. “Effects of tea, decaffeinated tea, and caffeine on UVB light‑induced complete carcinogenesis in SKH‑1 mice: Demonstration of caffeine as a biologically important constituent of tea”
  4. “Effect of caffeine and testosterone on the proliferation of human hair follicles in vitro”
  5. “Caffeine’s role in skincare”
  6. “Evaluation of the clinical efficacy and safety of an eye counter pad containing caffeine and vitamin K in emulsified Emu oil base”

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات بیشتر

جستجو کردن