قهوه
خواص قهوه (Coffee) برای بدن فقط در نوشیدن آن خلاصه نمیشود. خواص آن در مراقبت از پوست و مو در مطالعاتی زیادی بررسی شده است. استفاده از محصولات حاوی قهوه در روتین پوست یک گام به سوی داشتن پوستی بهتر است. این ماده منبعی برای استخراج ترکیبات بیواکتیو بوده و حاوی ویتامینها، مواد تغذیهکننده و آنتیاکسیدانهاست.
استفاده از ضایعات قهوه
در فرایند تولید قهوه مقدار زیادی ضایعات مانند پوسته (Husks)، Hulls، Coffee Silverskin و غیره ایجاد میشود. این ضایعات از نگرانیهای محیط زیستی به حساب میآیند. اما با آنالیز ضایعات قهوه و استخراج ترکیبات مؤثر و بیواکتیو موجود در آنها و به کارگیری در صنایع آرایشی و بهداشتی، دارویی و غذایی فرایند تولید قهوه را به فرایندی پایدار و اقتصادی تبدیل شده است. به طور مثال مواد مغذی، آنتیاکسیدانها و مواد بیواکتیو موجود در Coffee Silverskin (یا پوسته نازکی که روی دانه قهوه را میپوشاند و در فرایند رست کردن قهوه از آن جدا میشود) کاربرد فراوانی در صنایع دارویی، آرایشی و غذایی دارد.
با توجه به تمایل بیشتر افراد به استفاده از محصولات نچرال و دوستدار محیط زیست و در نتیجه جهت گیری صنعت آرایشی به تولید مؤثرتر، بیشتر و متنوعتر این محصولات با استفاده از منابع طبیعی، Coffee Silverskin به دلیل سرشار بودن از آنتیاکسیدانها، ترکیبات فنولی، ملانوئیدین (Melanoidins)، و کافئین بسیار کاربرد پیدا کرده است.
خواص قهوه برای پوست
۱. ضد چروک:
به دلیل وجود مقدار زیادی آنتیاکسیدان و به ویژه Chlorogenic Acids و کافئین در قهوه، محصولات حاوی عصاره آن موجب کاهش خشکی، تیرگی و پف ناشی از افزایش سن میشود. همچنین باعث افزایش جریان خون در سطح پوست گردیده و به شادابی و جوانی آن کمک میکند.
در مطالعهای در سال 2011 تأثیر بازدارندگی عصاره قهوه بر فرایند خنثیسازی اسید هیالورونیک (Hyaluronidase) بررسی شد. در این مطالعه 20 داوطلب به مدت 28 روز در روتین روز و شب از کرم با عصاره قهوه استفاده نمودند. بعد از این مدت قوام پوست بهبود و هیدارته گردیده بود.
۲. نرمکننده و ضد التهاب:
Chlorogenic Acids و فرم متابولیت شده آن یعنی Caffeic Acid و نیز ترکیبات فنولی موجود در آن باعث نرم شدن پوست شده، خاصیت ضد التهاب دارد و به بهبود زخمها کمک میکند.
۳. لایهبردار و ضد سلولیت:
ذرات قهوه موجود در صابون یا اسکراب علاوه بر حذف سلولهای مرده از سطح پوست و کمک به شفاقیت و نرمی آن، باعث بهبود جریان خون و کاهش سلولیتها میشود. همچنین با توجه به خاصیت تجزیه چربی در کافئین (Lipolytic effects) در کاهش سلولیتها مؤثر است و توجه زیادی به خود جلب کرده است.
۴. ضد سرطان:
قهوه سرشار از ویتامین B3 است که به عنوان یک عامل مبارزه با سرطان شناخته میشود.
۵. آنتیباکتریال و ضد جوش:
ملانوئیدین خاصیت آنتیباکتریال و نیز ضد جوش دارد. این خاصیت در چندین مطالعه بررسی گردیده است.
۶. سیاهی دور چشم:
به دلیل خاصیت افزایش جریان خون محصولات حاوی قهوه به کاهش تیرگی و پف دور چشم کمک میکنند.
۷. محافظت از پوست در برابر آسیبهای UV:
همانطور که اشاره شد قهوه دارای خاصیت ضد التهاب است. درصد بالای آنتیاکسبدان در محافظت از پوست در برابر تابش نور UV مؤثرند. همچنین کافئین دارای خاصیت جذب UV میباشد. در مطالعاتی که متأسفانه عمدتاً روی موشها صورت گرفته، مشخص گردیده است که استفاده از ترکیبات حاوی کافئین در محافظت از پوست در برابر آفتابسوختگی به شدت مؤثرند.
به طور خلاصه محصولات پوستی حاوی قهوه دارای خاصیت ضد جوش، ضد التهاب و ضد حساسیت هستند و به سم زدایی، پاکسازی، شفافیت، نرمی و جوانسازی پوست کمک میکنند.
خواص قهوه برای مو
توجه به قهوه در صنعت آرایشی و بهداشتی تنها برای بهبود ظاهر پوست خلاصه نمیشود. بلکه برای رشد و جلوگیری از ریزش مو نیز مؤثر است. مطالعات نشان میدهد که قهوه به رشد فولیکول مو کمک میکند.
محصولات حاوی قهوه اسنتا:
References:
- “Coffee and Skin: What do We Know About it?”
- “Caffeine’s Mechanisms of Action and Its Cosmetic Use”
- “Coffee Silverskin: A Review on Potential Cosmetic Applications”
- “In vitroandin vivocomparative study of cosmetic ingredientsCoffee silverskin and hyaluronic acid”
- “Inhibitory Effect of a Hot Water Extract of Coffee ‘‘Silverskin’’ on Hyaluronidase”
- “Anti-inflammatory effect of caffeine by regulating NF-κB activation in murine macrophage”
- “Antimicrobial activity of coffee melanoidins-a study of their metal-chelating properties”
- “Protection from photodamage by topical application of caffeine after ultraviolet irradiation”
- “Cellulite and its treatment”
- “Effect of caffeine and testosterone on the proliferation of human hair follicles in vitro”