Allantoin

آلانتوئین

آلانتوئین یک ماده اولیۀ مهم و پرکاربرد در صنعت آرایشی و دارویی در 70 سال گذشته بوده است. دارای خاصیت مرطوب کنندگی، ضد التهاب، نرم کننده، ضد خشکی و بازسازی سلول­‌های اپیدرم می‌باشد و سازگاری بالایی با پوست دارد. از این‌رو در فرمولاسیون محدوده وسیعی از محصولات آرایشی ـ چه آنهایی که روی پوست باقی می­‌مانند (leave-on) و چه آنهایی که شسته می­‌شوند (leave-on) ـ کاربرد دارد.

آلانتوئین در انواع ارگانیسم­‌ها مانند باکتری­‌ها، گیاهان و حتی حیوانات موجود است. این ماده در بدن ما و نیز رژیم غذایی یافت می­‌شود. آلانتوئین در چغندر (Sugar beet)، بابونه، جوانه گندم (Wheat sprouts)، سویا (Soybean)، انگور، Comfrey و … به وفور یافت می­‌شود.

تاریخچه

آلانتوئین برای اولین بار توسط یک پزشک ایتالیایی بنام میشل Michele Francesco Buniva و یک شیمیدان فرانسوی به نام Nicolas Vauquelin در سال 1800 استخراج شد. سپس اولین بار در سال 1837 از اسید اوریک سنتز گردید. از آن زمان به بعد این ماده به یک ماده مهم برای فرمولاسیون محصولات دارویی و آرایشی تبدیل شده است. هیچ گزارشی مبنی بر سمی بودن یا عوارض جانبی از آن وجود ندارد.

خواص

آلانتوئین به صورت پودر سفید و کریستال مانند می‌باشد و در محصولات پوستی خاصیت مرطوب کنندگی، محافظت، تسکین دهنده و ضد التهاب دارد. در محصولات مختلف مراقبت از پوست و مو مورد استفاده می‌­باشد. آلانتوئین یک عامل کراتولیتیک ملایم است که تکثیر سلول­‌های اپیدرمی را بهبود و باعث بازسازی پوست آسیب دیده می­‌شود.

  1. مرطوب کننده
  2. نرم کننده
  3. بهبود زخم‌ها
  4. تسریع بازسازی سلول‌ها
  5. ضد خشکی و ترک
  6. ضد التهاب

منابع

اگر چه در حیوانات و گیاهان یافت می­‌شود اما معمولاً هزینه استخراج آن زیاد است. از این‌رو استفاده از نوع سنتزی آن متداول‌تر است. با وجود اینکه خواص آلانتوئین سنتزی مشابه خواص نوع طبیعی است اما در محصولات اسنتا از نوع با منابع گیاهی استفاده می‌­شود نه حیوانی و سنتزی.

 

آلانتوئین

 

آلانتوئین و محصولات ضد پیری

این ماده اثربخشی و جذابیت فرمولاسیون‌های آرایشی را افزایش می‌دهد. اغلب به محصولات ضد پیری و محصولاتی که برای مراقبت از پوست حساس در نظر گرفته شده‌اند اضافه می‌شود.

اثر کراتولیتیک آلانتوئین دلیل محبوبیت این ماده و کاربرد آن در فرمولاسیون محصولات ضد پیری است. علاوه بر این آلانتوئین دارای خاصیت  لایه‌برداری ملایم و مرطوب کنندگی نیز می­‌باشد که بافت و ظاهر کلی پوست را بهبود می‌بخشد و پوست را انعطاف‌پذیرتر و درخشان‌تر می‌کند.

آلانتوئین به عنوان یک ضد التهاب، تحریک و محافظ پوست شناخته می‌شود، به همین دلیل در محصولات مناسب برای پوست‌های حساس و ترمیم کننده کاربرد دارد. هضمن این که در محصولات ضد ترک و ضد آفتاب و بعد از آفتاب نیز مؤثر است.

 

References
  1. “Final Report of the Safety Assessment of Allantoin and Its Related Complexes”

مقالات بیشتر