ویتامین E

این ویتامین در سال 1922 کشف شد. ویتامین E عمده‌ترین آنتی‌اکسیدان محلول در چربی موجود در پوست است. دو نوع عمده Tocopherols و Tocotrienls و در کل 8 آنالوگ آلفا، بتا، دلتا و گاما دارد. که عمدتاً در گیاهان سنتز می‌شوند. مقدار قابل توجهی از ویتامین E در برگ‌های سبز و دانه‌ها یافت می‌‌شود.

دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی است و به عنوان یک سد دفاعی از پوست در برابر UV و سایر آلودگی‌های محیطی محافظت کرده، همچنین از ایجاد چروک‌ به علت مبارزه با رادیکال‌های آزاد و نیز تحریک کلاژن‌سازی جلوگیری می‌کند. علاوه بر این فرایند بازسازی سلول‌ها را تسریع و به کاهش التهاب پوستی کمک می‌کند. به طور کلی به داشتن پوستی سالم کمک می‌کند.

استفاده از ویتامین E در محصولات آرایشی به جلوگیری از اکسیداسیون مواد اولیه و پایداری محصول کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که مصرف ویتامین E روی سطح پوست از مصرف خوراکی آن در مراقبت از پوست مؤثرتر می‌باشد. این ویتامین توانایی نفوذ و جذب به لایه‌های زیرین پوست را دارد.

معمولاً روغن‌های طبیعی حاوی Tocopherol می‌باشند اما میزان موجود در آنها به شدت به نحوه تهیۀ آنها بستگی دارد. در روغن‌های تصفیه شده این میزان بسیار کمتر می‌باشد. مخصوصاً در فرایند بو زدایی این ویتامین به عنوان یک محصول جانبی با ارزش استخراج و به فروش می‌رسد. در محصولات اسنتا از روغن‌های تصفیه نشده و خام استفاده می‌شود.

محصولات حاوی ویتامین E برای مبارزه با آلودگی هوا و ضد چروک بسیار مناسبند.

ترکیب ویتامین E به همراه ویتامین C در بیشتر شدن تأثیر و پایداری هر دو مؤثر است. ویتامین E به ویژه برای پوست‌های خشک و حساس بسیار مناسب است.

خواص ویتامین E

مرطوب کردن پوست

به عنوان مرطوب کننده در رفع خشکی پوست به ویژه اگزما، پسوریازیس و پوسته شدن پوست مؤثر است. البته قادر به درمان اگزما یا پسوریازیس نیست بلکه با مرطوب کردن و کاهش خشکی پوست، خارش و سوزش را از بین می‌برد.

 کاهش خطوط ریز و علائم افزایش سن

پوست خشک مستعد چروک شدن می‌باشد. ویتامین E با مرطوب کردن پوست به داشتن ظاهری شاداب‌تر و جوان‌تر کمک می‌کند.

رفع جای زخم

از زمان کشف ویتامین E با توجه به محلول در چربی بودن و داشتن خاصیت آنتی‌اکسیدانی به عنوان ماده‌ای برای بهبود زخم و جای آن پیشنهاد شد. البته بر اساس دانش امروز این تأثیر زیاد قطعی نیست و بعضاً تحقیقاتی با نتایج معکوس نیز ارائه شده است. در هر حال نیاز به تحقیقات بیشتری می‌باشد.

جلوگیری از آفتاب‌سوختگی

تحقیقات محدودی نیز در بررسی تأثیر ویتامین E در جلوگیری و کاهش آفتاب‌سوختگی انجام شده است.

رشد ناخن

در رشد ناخن، برطرف کردن خشکی و ریشه‌های اطراف آن می‌تواند مؤثر باشد.

 

عوارض جانبی

تحقیقات و گزارش‌هایی مبنی بر احتمال حساسیت به آن وجود دارد. برای اطمینان از عدم واکنش آلرژیک به ویتامین E باید در ناحیه کوچکی از پوست تست شود.

 

ویتامین E در کرم‌ها، بالم‌ها، سرم صورت، سرم ناخن، سرم مو، ماسک مو اسنتا استفاده شده است.

 

 

INCI Name: TOCOPHEROL

ویتامین E

 

References
  1. Vitamin E: an overview of major research directions
  2. Vitamin E for treating children’s scars
  3. How to treat and prevent sunburn
‫0/5 ‫(0 نظر)
جستجو کردن