اسکوالان

اسکوالان (Squalane)

یک ترکیب بسیار مورد توجه در صنایع آرایشی و بهداشتی به عنوان مرطوب‌ کننده و نرم‌ کننده است. امروزه منبع اصلی تهیه آن زیتون، برنج و چغندر است. اسکوالان از هیدروژنه کردن اسکولن که به طور طبیعی در سبوم پوست تولید می‌شود، به دست می‌آید. در حالی‌که اسکولن یک ترکیب غیر اشباع و ناپایدار است با تبدیل آن به اسکوالان یک ترکیب اشباع و پایدار تشکیل می‌شود.

مزایای اسکوالان برای پوست:

1. ترکیبی با جذب زیاد و مشابه سبوم، حالت غیر گریسی و مناسب برای همه انواع پوست حتی پوست‌های مستعد جوش
2. مرطوب کننده: یک مرطوب کننده و آبرسان مناسب برای پوست است.
3. نرم کننده: برطرف کننده خشکیها و ترکهای پوستی
4. الاستیسیته: الاستیسته پوست را افزایش داده و به لیفت آن کمک می‌کند.
5. ضد باکتری و ضد التهاب: آنتی‌باکتریال است و به کاهش التهابات پوستی کمک می‌کند.
6. ضد چروک: پوست را در برابر رادیکالهای آزاد محافظت نموده و خاصیت ضد چروک دارد.
7. غیر کومدوژنیک: باعث بسته شدن منافذ پوست نمی‌شود بلکه با جذب عمقی به بهبود بافت سلولی کمک می‌کند.
8. حساسیت‌زا نیست: ترکیبی مناسب برای کسانی که دارای پوست حساس هستند.
9. کنترل کننده چربی: تولید چربی در پوست را تنظیم می‌کند.

مزایای اسکوالان برای مو:

1. تقویت مو: به تقویت مو و کاهش آسیبهای وارده کمک می‌کند.
2. آبرسان و مرطوب کننده: علاوه بر آبرسانی در جلوگیری از از دست دادن آب مؤثر است.
3. از مو خوره و دو شاخه شدن مو جلوگیری می‌کند.

اسکوالان در سرم مو و سرم صورت اسنتا استفاده شده است.

 

Chem/IUPAC Name: 2,6,10,15,19,23-Hexamethyltetracosane

INCI Name: SQUALANE

COSING REF No: 38226

Squalane

References:

1. Zhan, Aichun; Zhan, Tianze, Zhuanli Shenqing (2018), CN 109077976 A 20181225.

2. Derek McPhee, Armelle Pin, Lance Kizer, Loren Perelman, 2014 Cosmetics & Toiletries magazine, Vol. 129, No. 6

مقالات بیشتر