روغن آووکادو

روغن آووکادو

این روغن از میوه آووکادو (Persea americana/ Avocado) درخت بومی جنوب مکزیک تهیه شده است. این روغن ظاهر سبز تیره با غلظت کره مانند و بوی شبیه مغزها دارد. این روغن سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، فیتوکمیکال‌های زیست فعال ( Bioactive Phytochemicals) به ویژه کارتنوئیدها (Carotenoids)، توکوفرول‌ها (Tocopherols)، فیتواسترول‌ها (Phytosterols)، اسیدهای چرب ضروری تک غیر اشباع مانند اسید اولئیک، ویتامین E و A، بیوتین، امگا 3 و غیره است. این ماده برای پوست‌های خشک و آسیب دیده (damaged and mature skin) بسیار مناسب است. ترکیبات تشکیل دهنده روغن آووکادو به مقدار کمی بر اساس شرایط کشت، زمان برداشت و موقعیت جغرافیایی و همچنین روش روغن‌گیری تفاوت پیدا می‌کند.

برخلاف اکثر روغن‌ها که از دانه‌ها گرفته می‌شوند، گوشت آووکادو (Mesocarp) منشأ سبزی و غلظت این روغن است. روغن آووکاد ضریب نفوذپذیری زیادی در پوست دارد و با وجود داشتن رایحه مشابه مغزها گزینه جایگزین مناسبی برای روغن مغزها مثل بادام، هسته زردآلو و غیره است. از هیدرژوناسیون این روغن کرده آووکادو به دست می‌آید. از این‌رو استفاده از کره آووکادو به علت تهیه با فرایند شیمیایی توصیه نمی‌شود.

 

ترکیبات اصلی موجود در روغن آووکادو

  1. Lutein: نوعی کارتنوئید می‌باشد که در آووکادو به وفور یافت می‌شود. علاوه بر اینکه روی عملکرد چشم و مغز تأثیر، از پوست در برابر UV محافظت و به افزایش الاسیتیسیه پوست کمک می‌کند.
  2. Tocopherol (Vitamin E): یک آنتی‌اکسیدان برای محافظت از پوست در برابر رادیکال‌های آزاد و آسیب‎‌های محیطی است.
  3. Oleic acid: اسید چرب با خاصیت ضدالتهاب، مرطوب‌کننده و نرم‌کننده می‌باشد.
  4. β–sitosterol: ترکیبی با خاصیت ضدالتهاب، ضد قارچ و باکتری است.
  5. Palmitic acid: اسید چرب اشباع که خاصیت نرم‌کنندگی و بازیابی سد طبیعی پوست را دارد.

مزایا

  1. مرطوب‌کنندگی و تقویت‌کنندگی: این روغن سرشار از پتاسیم و لسیتین است و به راحتی جذب لایه اپیدرم پوست می‌شود و به لطافت و تقویت پوست کمک می‌کند.
  2. کاهش التهاب و حساسیت: به دلیل وفور آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها به برطرف‌کردن مشکلات پوستی از جمله التهاب، خشکی و حساسیت کمک می‌کند.
  3. کم رنگ نمودن تیرگی دور چشم: به کم کردن و برطرف کردن تیرگی دور چشم و علاوه بر آن چروکهای زیر اطراف چشم کمک می‌کند.
  4. تسریع و تحریک کلاژن‌سازی و خاصیت ضدچروک: بر اساس مطالعه انجام شده(1)، اولئیک اسید و سایر اسیدهای چرب ضروری موجود در روغن آووکادو به تحریک و تسریع کلاژن‌سازی، ترمیم زخم‌ها و افزایش الاستیسیته پوست کمک می‌کنند.
  5. ترمیم آفتاب‌ سوختگی: به دلیل غنی بودن از آنتی‌اکسیدان‌ها، بتاکارتن، ویتامین D، ویتامین E، لسیتین، پروتئین و اسیدهای چرب ضروری می‌تواند به ترمیم آفتاب سوختگی کمک کند (2). مطالعات کمی هم در زمینه نقش روغن آووکادو به عنوان محافظ پوست در برابر اشعه UV شده است (3).
    7. کاهش شکنندگی ناخن‌ها: به کاهش شکنندگی ناخن‌ها و نرم شدن بافت اطراف آن کمک می‌کند.
    8. بهبود سلامت پوست سر و تقویت مو: استفاده از روغن آووکادو می‌تواند به برطرف کردن خشکی و حساسیت پوست سر و تا حدودی شوره سر کمک کند و در رشد و تقویت مو مؤثر است.

 

INCI Name: Persea Gratissima Oil

روغن آووکادو

 

References

1. “Effect of Semisolid Formulation of Persea Americana Mill (Avocado) Oil on Wound Healing in Rats’”

Ana Paula de Oliveira, Eryvelton de Souza Franco, Rafaella Rodrigues Barreto, Daniele Pires Cordeiro, Rebeca Gonçalves de Melo, Camila Maria Ferreira de Aquino, Antonio Alfredo Rodrigues e Silva, Paloma Lys de Medeiros, Teresinha Gonçalves da Silva, Alexandre José da Silva Góes, andMaria Bernadete de Sousa Maia; Evid Based Complement Alternat Med. 2013, 472382.

2. “Hass Avocado Composition and Potential Health Effects’”

Mark L. Dreher, Adrienne J. Davenport; Crit Rev Food Sci Nutr. 2013 May, 53(7): 738–750.

3. “Potential of herbs in skin protection from ultraviolet radiation’”

Radava R. Korać, Kapil M. Khambholja; Pharmacogn Rev. 2011 Jul-Dec; 5(10): 164–173.

 

مقالات بیشتر